Monday 21 September 2015

19/20 Septembar. Tragom olovke.

fk radnički novi beograd
Još jedna vikend fudbalska dešavanja su iza novobeogradskih klubova. Dve utakmice u subotu, ostalih pet u nedelju, a kao kranji bilans izvlačimo : 3 pobede, 2 remija i 2 poraza.

Prvi su na teren istrčali fudbaleri novobeogradskog Radničkog. Protivnik GSP Polet, savladan prilično rutinski uz dva gola u gostujućoj mreži. Nakon remija Teleoptika u Žarkovu, Radnički se ovom pobedom približio lideru na svega bod zaostatka.Odmah iza u stopu ga prati novobeogradski Brodarac 1947, koji je ovog vikenda na svom terenu, u tradicionalnom nedeljnom terminu savladao ekipu BASK-a. Ubedljivo, 4-0!

Nedaleko od ovog uspešnog dubla na tabeli nalazi se i IMT, zauzimajući poziciju broj 5. Ranojutarnji nedeljni termin na Dorćolu iskoristili su ''traktordžije'' dobro. Te su se sa dva gola i osvojena tri boda vratili u svoj dom kraj Hale Sportova.

U petom rangu, na poziciji broj četiri svoje mesto nalazi Brodarac. Oni su ovog vikenda remizirali u duelu sa Komgrapom 1-1.

Obe ekipe sa Novog Beograda, koje se takmiče u šestoj međuopštinskoj ligi, doživele su poraze za vikend. Studentski grad je poražen na gostovanju Šećerancu dok je BUSK identičnim rezultatom (0-2) zaustavljen na gostovanju u Bečmenu. Bolje rezultate očekujemo već narednog vikenda, kada će obe ekipe biti domaćini.

I nekako na kraju dođosmo do Bežanije, najviše plasirane novobeogradske ekipe. Bežanija ove sezone odlično igra,a ovoga vikenda u apsolutnom derbiju kola pobedila je bodove sa gostujućom Bačkom. Tabela kaže da je Bačka prva sa dva boda viška, ali Bežanija ima utakmicu manje. Ukoliko u sredu, domaći lavovi savladaju Inđiju eto definitivne potvrde dobrih igara penjanjem na prvo mesto. Sreda, Bežanija-Inđija. Događaj za ne propustiti.