Monday 16 November 2015

Rezime vikenda 14/15.11.2015


FK IMT NOVI BEOGRAD
Polovina meseca Novembra. U životima novobeogradskih klubova zaista dosta šarenila. Međuopštinska liga odavno je završena, ovog vikenda zavesu spustili su i petoligaši a naše oči bile su na Brodarcu koji je u poslednjoj jesenjoj utakmici savladao Institut iz Zemun Polja ubedljivim rezultatom 3-0. Fudbaleri Brodarca priveli su tako kraju jesenje takmičenje u kome su ostvarili zapažene rezultate. Iz 13 odigran mečeva, njihov bilans glasi : 8 pobeda, 4 nerešena i samo 1 poraz. Na ukupnom bodovnom preseku imaju svega jedan manje od prvoplasiranog Milutinca. Nadamo se da će Brodarac ozbiljno napasti zonu.

FK BRODARAC 1947
Zona je rang u kome Novi Beograd ove godine nema svojih predstavnika, ali stepenica više - srpska liga Beograd, donosi najveće zanimljivosti. Prošlogodišnji zonaš Radnički ovog vikenda gostovao je u Vreocima gde je remizirao sa domaćom Turbinom. Majstori zauizmaju poziciju broj pet a narednog vikenda u poslednjem jesenjem okršaju dočekuju Srem iz Jakova gde ne bi trebalo da imaju većih problema.

FK BRODARAC 1947

Njih prvi pratilac , Brodarac 1947, u vikend okršaju savladao je Žarkovo rezultatom 2-1. U otvorenoj utakmici po lepom vremenu domaći fudbaleri uspeli su da preokrenu rano vođstvo gostiju i uknjiže nova tri boda na domaćem terenu gde igraju znatno bolje no u gostima. Njih u poslednjem kolu očekuje teško gostovanje u Dobanovcima.

I na samom kraju srpskoligaškog preseka dolazimo do IMT-a i popularnih Traktorista koji su ovog vikenda očekivano te ubedljivo savladali gostujuću ekipu GSP Polet-a. Na ruku je traktoristima otišao i poraz Teleoptika u Sopotu, pa su oni posle 14 odigranih kola i zvanično lideri u ovom trećeligaškom rangu. Poslednje jesenje kolo donosi teško gostovanje u Stepojevcu, ali drugi su ti koji treba da brinu kada igraju sa liderom.

Na kraju stižemo i do najvišeg ranga u kome nastupa klub sa Novog Beograda. Prvaliga Srbije, naravno Bežanija koja u jesenjoj polusezoni zbog katastrofalnog terena svoje domaće mečeve igra daleko od Novog Beograda. Bežaninci su ovog vikenda na gostovanju protiv Proletera izgubili 1-3. Oni trenutno zauzimaju poziciju broj tri i za vikend ih očekuje derbi duel sa Napretkom.

Subota 14.11.2015

Proleter - Bežanija 3-1
IMT - GSP Polet 4-1

Nedelja 15.11.2015

Brodarac 1947 - Žarkovo 2-1
Turbina - Radnički NBG 1-1
Brodarac - Institut 3-0