Friday 16 October 2015

Najava vikenda 17/18.10.2015


FK IMT NOVI BEOGRAD
Nema pauze u utakmicama drugog i nižih rangova, pa tako i ovog vikenda na terenima nas čekaju različita uzbuđenja. Vikend će obeležiti i završetak jesenjeg takmičenja u šestom rangu (međuopštinska liga) a za sam kraj raspored donosi veliki derbi između starih rivala, BUSK -a i Studentskog grada. Utakmica je na programu u nedelju u 14:30 na Bežanijskoj kosi.

Bežanija već par nedelja nije lider u rangu broj 2, odnosno Prvoj ligi Srbije, ali istina ima i dve utakmice manje od većine rivala. Razlozi pre svega leže u lošem terenu, pa je nakon više pokušaja da se domaće utakmice odigraju u Vojvođanskoj ulici (sa Zemunom odlagano i dva puta) ipak odlučeno da do kraja, Bežanija bude domaćin na BASK-u. U Subotu, baš tamo, na Carevoj Ćupriji Lavovi će dočekati ekipu Sinđelića.

FK RADNICKI NBG
U rangu broj 3, srpska liga grupa Beograd, ove jeseni definitivno dominiraju timovi sa ove strane reke. Prvu četvorku čine tri kluba sa Novog Beograda i Teleoptik iz Zemuna, jak rival i stara konkurencija.

IMT je lider i jedina neporažena ekipa u ovom rangu. Oni u Subotu na svojoj Old Traktor Areni dočekuju ekipu  BASK-a, koja zanimljivo još uvek ne zna za ukus nerešenog rezultata.

Prvi pratilac na tabeli traktoristima dolazi iz komšiluka, nastupa pod amblemom Radničkog i njegova vikend destinacija je Žarkovo. Žarkovo-Radnički, nedelja izjutra 11:00. Nema duge subote za fudbalere Radničkog.

BRODARAC NOVI BEOGRAD

U rangu broj 5, svoje ime uspešno brani Brodarac koji ima šansu da se eventualnom pobedom protiv 13-og Maja priključi samom vrhu. Utakmica je na programu u subotu od 15časova.

Brodarac 1947 nalazi se kao što je već spomenuto u top 4 klubova srpske lige. Svaka utakmica donosi novi izazov a par propuštenih šansi značilo bi oproštaj od borbe za sam vrh. Na Sajmište u standardnom nedeljnom terminu ovoga puta dolazi Polet koji ove jeseni igra tek solidno.