Friday 21 August 2015

Il pleut. It rains. Dobrodošli u nastavak prvenstva (22.08.2015)

The night is dark and the night is hot. No pada i kiša. Stiže vikend 22-i avgustovski, vreme je za drugo kolo. Drugo kolo serije B u kome duh Novog Beograda čuva FK Bežanija i drugo kolo srpske lige, u kome su tri novobeograđanina. TakođeR, na teren izlaze i petoligaši, a gde je vruć niželigaški teren tu je i org. Brodarac. Biće fudbala, da sin j**e oca. (reče jednom jedan gromoglasnik sa stajanja)

Vispremni novinarski kolegijum spremio je za pratioce fantastičan presek dešavanja. Tutu :

1. Bežanija - FK Loznica subota 22.08 17časova

Obe ekipe pobedile su na startu novog prvenstva. Kao što smo pisali bežanincima se osladio ukus komplet lepinje ( mada su pre jeli ajskrim), pobeda u Užicu i još pod svetlima grada. Lepota nad lepotama. Lozničani su na svom lepom stadionu bili bolji od borčanskog BSK-a. Otvaranje sezone kraj crkve, donosi razne zanimljivosti. Kako će se gosti snaći pored vrele niske ograde i hoće li linijski podleći pritisku starih ''goniča'', saznaćemo naravno oko 19časova.

2. Subota 17 časova, koji kilometar dalje. Stadion Radničkog. Kraj popularnog Studenjaka. Domaći Radnički , gostujući BASK, koji sezonu započinje katastrofalnim porazom od Stepojevca. 0-3. Kuku BASK-a. Hoće li ih poneti miris restorana, hoće li im smetati natopljen teren, ili će nakon kiksa na startu odigrati svoje protiv poletnog domaćina. Hoće ili neće, tu je i Radnički koji se najviše pita. Pa da vidimo.

3. Brodarac 1947 u nedelju od 17 časova na svom terenu ugostiće FK Dorćol. Nema se šta dodati.

4. Takođe u nedelju ali u MML-u protiv domaće Crvene Zvezde, na teren će istrčati fudbaleri IMT-a. Kažu da je tamo vazduh veoma prijatan. Čekamo rezultat.

5. I konačno broj pet, za našeg ponosnog petoligaša i Brodarac koji započinje novu sezonu. Subota 17 časova, gostovanje Milutincu. Liga bogatih epiteta, liga za najtvrdokornije ljubitelje. Čekamo, čekamo.

Subota 22.08

Bežanija - Loznica 17časova
Radnički Novi Beograd - BASK 17časova
Milutinac - Brodarac 17časova

Nedelja 23.08

Brodarac 1947 - Dorćol 17časova
Crvena zvezda (MML) - IMT 17časova




No comments: